5 tips på smaksatt vatten

Vill du bli bättre på att dricka vatten men tycker att smaken är tråkig? Här hittar du våra 5 bästa recept på smaksatt vatten.

Många vill lära sig att dricka mer vatten och vet att de får i sig för lite. Men 1,5-3 liter vatten per dag är mycket vätska, särskilt om man inte gillar smaken. Vi rekommenderar att du ger den nya vanan en vecka. Ofta vänjer du dig snabbt eftersom vatten är en naturlig del av din kropp.

Här är våra bästa tips på hur du kan smaksätta ditt vatten naturligt:

  • Frysta blåbär. Bären ger en mjuk smak som passar till allt från fika till mat. Detta är något som barn älskar, speciellt på sommaren, eftersom de frysta bären håller drycken kall.
  • Lime och citrongräs. Ser väldigt lyxigt ut och ger en fräsch och uppfriskande smak. Klyv citrongrässtjälkarna på längden, krossa ändarna och sätt dem i kannan tillsammans med limeklyftor. Låt stå med vatten i kylskåpet i ca två timmar innan servering.
  • Blodapelsin och ingefära. En annorlunda och färgstark variant. Hacka ingefäran grovt innan den läggs i vattnet så avger den mer smak. Pressa därefter i lite blodapelsinsaft. Vattnet får då en elegant röd nyans.
  • Citron och gurka. Citronvatten är en klassiker. Lägg i lite gurkskivor för att få en sval brytning mot den syrliga citronsaften.
  • Melon och mynta. Skär en eller två skivor av en mogen valfri melon. Två av våra favoriter är vattenmelon och galiamelon. Lägg till kvistar av färsk mynta. Hacka gärna myntan för att få mer smak.

Hoppas du känner dig sugen på att prova några av smaksättningarna!

Oavsett hur du dricker ditt vatten är det nyttigt att dricka rikliga mängder av vanligt vatten, varje dag.

"Drinking water is like washing out your insides. The water will cleanse the system, fill you up, decrease your caloric load and improve the function of all your tissues".
Kevin R Stone
Läkare

Dela detta:

Vill du ha hjälp med din planering, motivering och genomförande?

Ja, jag vill ha ett gratis telefonsamtal med en näringsterapeut för rådgivning.

Ja, jag vill ha kontakt med en duktig terapeut som kan mäta upp mina näringsvärden.

Ja, jag vill skaffa Mineralstationens vitamin- och mineralkomplex.