Meny

Hur kan du smaksätta vatten naturligt?

Publicerad 2021-10-08

1,5-3 liter vatten per dag är mycket vätska, särskilt om man inte gillar smaken. Vårt första tips är ge den nya vanan en vecka. Ofta vänjer man sig snabbt eftersom vatten är en naturlig del av din kropp.

Här får du 5 förslag på att smaksätta ditt vatten naturligt. 

Frysta blåbär. Detta ger en mjuk smak som passar till allt från fika till mat. Detta är något som barn älskar, speciellt på sommaren, de frysta bären håller drycken kall.

Lime och citrongräs. Ser väldigt lyxigt ut och ger en fräsch och uppfriskande smak. Klyv citrongrässtjälkarna på längden, krossa ändarna och sätt dem i kannan tillsammans med limeklyftor. Låt stå med vatten i kylskåpet i ca 2 timmar.

Blodapelsin och ingefära. En annorlunda färgstark variant. Hacka ingefäran lite innan den läggs i vattnet så avger den mer smak. Pressa i lite blodapelsinsaft i vattnet. Vattnet får en elegant röd nyans.

Citron och gurka. Citronvatten är en klassiker. Lägg i lite gurkskivor för att få en sval brytning mot den syrliga citronsaften.

Melon och mynta. Skär en eller två skivor av en mogen valfri melon. Två favoriter är vattenmelon och galiamelon. Lägg till kvistar av färsk mynta. Om du hackar myntan ger den mer smak.

Hoppas du känner dig sugen på att prova några smaksättningarna!

Oavsett hur du dricker ditt vatten är det nyttigt  att dricka rikliga mängder av vanligt vatten, varje dag

"Drinking water is like washing out your insides. The water will cleanse the system, fill you up, decrease your caloric load and improve the function of all your tissues".
Kevin R Stone
Läkare